TURMALINA – O piatră şamanică


TURMALINA – O piatra samanica (Ca,Na,K,Mn),(Mg,Li,Al,Mn,FeII)3,(Al,Mg,Ti,Cr,V,FeIII) 6 [(BO3)3Si6O18(OH,F)4] (sursa articol)

CARACTERISTICI. Curata, purifica si transforma energia densa într-o vibratie mai usoara. Ancoreaza energia spirituala, purifica si echilibreaza toate chakrele, formând un scut protector în jurul corpului. Piatra samanica, ofera protectie în timpul ritualurilor. Poate servi în prezicerea viitorului. Odinioara, era utilizata pentru a desemna vinovatul sau cauza unei probleme în perioadele dificile, si pentru a indica directia „buna” ce trebuia urmata. Baghetele de turmalina naturala sunt instrumente utile în vindecare. Purifica aura, îndeparteaza blocajele, împrastie energia negativa si pune în evidenta solutii pentru probleme specifice. Excelente pentru a echilibra si a conecta chakrele. In plan fizic, reechilibreaza meridianele. Turmalina rezoneaza cu energiile device si este îndeosebi benefica pentru gradini si plante. Actioneaza ca un insecticid natural, tinând la distanta insectele daunatoare. îngropata în pamânt, faciliteaza cresterea sanatoasa a tuturor culturilor. In plan psihologic, promoveaza întelegerea de sine si a celorlalti, conducând în profunzimea eului, întarind încrederea în sine si atenuând frica. Goneste sentimentele de victimizare si atrage inspiratia, compasiunea, toleranta si prosperitatea. Putemic vindecator mental, echilibreaza emisferele cerebrale si transforma tiparele negative de gândire într-unele pozitive. Aliniaza procesele mentale, chakrele si învelisul biomagnetic. Trateaza paranoia si dislexia, ameliorând coordonarea miscare-vedere, precum si asimilarea si interpretarea informatiei codate.

In plan emotional, turmalina de culoare rosie, galbena si bruna este benefica sexualitatii. înlatura disfunctia emotionala care e posibil sa stea în spatele pierderii libidoului. Din punct de vedere fizic, alunga tensiunea, fiind astfel utila pentru îndreptarea pozitiei coloanei. Echilibreaza energia masculina si pe cea feminina din corp.

EFECTE TAMADUITOARE. Striatiile turmalinei maresc curentul energetic, ceea ce o face o piatra perfecta pentru vindecare, fortificarea energiei si eliminarea blocajelor. Fiecare culoare poseda proprietati curative specifice.
 

POZITIONARE. De plasat sau tinut unde este nevoie. Pentru a stimula meridianele, îndreptati-i vârful în directia curentului. Excelenta pentru esentele care actioneaza rapid si eficace.

CULORI Sl FORME SPECIFICE

In afara caracteristicilor generice, turmalinele colorate au proprietati suplimentare specifice:


Turmalina neagra (schorl) protejeaza împotriva emisiilor telefoanelor mobile, cetei electromagnetice, radiatiilor, atacului fizic, blestemelor si energiilor negative de orice fel. Conectând cu chakra radacina, turmalina o energizeaza si mareste vitalitatea fizica, alungând tensiunea si stresul. Inlaturând gândurile negative, favorizeaza atitudinea lejera si o obiectiveaza prin procese logice clare. Incurajeaza atitudinea pozitiva indiferent de circumstante, stimuleaza altruismul si creativitatea practica. Plasate cu vârful catre exteriorul corpului, aceste cristale absorb energia negativa. Fortifica sistemul imunitar, trateaza dislexia si artrita, calmând durerea si îndreptând pozitia coloanei vertebrale. Purtati-o la gât sau plasati-o între dvs. si sursa de radiatii electromagnetice.

 

Turmalina albastra (indicolit) activeaza chakra  gâtului si chakra celui de-al treilea ochi, stimuleaza dorinta de libertate spirituala si de claritate a exprimarii. Sustine constiinta psihica, favorizeaza viziunile si deschide calea ajutorarii celorlalti, încurajând fidelitatea, moralitatea, toleranta si dragostea de adevar. Inspira pace, înlatura tristetea si sentimentele blocate, aducându-le la suprafata cu blândete pentru a fi vindecate si eliminate. Permite dezvoltarea sentimentului de responsabilitate. Sustine viata în armonie cu mediul înconjurator. Respingând negativitatea, acesta piatra este excelenta pentru terapeuti. Turmalina albastra stralucitoare este un instrument de diagnostic eficace, care permite identificarea cauzelor raului. Benefica sistemului imunitar si celui respirator, creierului, corecteaza dezechilibrele fluidelor, trateaza rinichii, vezica, timusul, tiroida, durerea de gât cronica. Utila pentru vindecarea insomniei, a transpiratiilor nocturne, sinuzitei si infectiilor bacteriene. In mod traditional, era utilizata pentru gât, laringe, plamâni, esofag si ochi. Calmeaza arsurile si reduce cicatricele. Turmalina albastru-închis este deosebit de utila pentru ochi si creier. Poate fi folosita pentru prepararea elixirului. De plasat în orice zona afectata. Permite exprimarea fluenta.


 

Turmalina bruna (dravit) este o piatra de ancorare foarte buna,purificând si activând chakra Pamântului si coarda de ancorare,mentinând corpul fizic în încarnare. Purifica aura, aliniaza corpul eteric si il protejeaza. Incurajând spiritul de apartenenta la o comunitate si angajamentul social, turmalina bruna ne face sa ne simtim bine într-un grup. Imbunatateste relatiile familiale‘ disfunctionale si mareste empatia. Pragmatica, favorizeaza creativitatea. Trateaza tulburarile intestinale si afectiunile cutanate. Stimuleaza regenerarea corpului.

 

 

 

 

Turmalina incolora (acroit) face sinteza tuturor celorlalte culori si deschide chakra coroana. Aliniaza meridianele  corpului fizic  si ale corpului eteric.

 

 
 

Turmalina verde (verdelit) este excelenta pentru vizualizare. Deschide chakra inimii, favorizeaza compasiunea, tandretea, rabdarea si sentimentul de apartenenta. Confera echilibru si bucuria de a trai. Transformând energia negativa într-una pozitiva si înlaturând frica, încurajeaza deschiderea si rabdarea. Intinereste si inspira creativitate. Pune în evidenta toate solutiile si face posibila alegerea celei mai bune. Persoana care o poarta devine un magnet pentru prosperitate si abundenta. Ajuta în depasirea problemelor provocate de imaginea tatalui. Faciliteaza studiul fitoterapiei, intensifica efectele remediilor si puterea de vindecare a plantelor. Ca toate pietrele verzi, favorizeaza somnul si calmeaza mintea. Fortifica sistemul nervos si îl pregateste pentru o schimbare a vibratiei. Trateaza ochii, inima, timusul, creierul si sistemul imunitar, faciliteaza pierderea în greutate, îngrijeste SOC si epuizarea. Permite îndreptarea coloanei vertebrale si este benefica muschilor contractati. Detoxifiant util, trateaza constipatia si diareea. Atenueaza claustrofobia si atacurile de panica. Benefica pentru copiii hiperactivi.

 

 

 

Turmalina multicolora (elbait) cuprinde toate culorile si conecteaza mintea, corpul si spiritul. Piatra excelenta pentru aparente si visuri, dezvolta creativitatea si imaginatia. Este o poarta catre eu si domeniile spirituale superioare. Stimuleaza sistemul imunitar si metabolismul.

 

 

 

 

 

Turmalina roz este un afrodisiac care atrage dragostea în lumea materiala si spirituala. Aratând ca a iubi nu incumba niciun pericol, inspiracredinta în dragoste si confirma ca iubirea de sine va atrage si iubirea celorlalti. Favorizeaza partajul placerii fizice. Inlatura durerea emotionala si sentimentele vechi distructive de-a lungul chakrei inimii pe care o purifica, si conecteaza iubirea cu spiritualitatea. Inspirând pace si relaxare, turmalina roz promoveaza întelepciunea si compasiunea, stimulând receptivitatea la energiile curative. Echilibreaza sistemul endocrin disfunctional, îngrijeste inima, plamânii si pielea. De plasat pe inima.

 

 

 

Turmalina violet-purpuriu stimuleaza vindecarea inimii si induce o constiinta afectuoasa. Conecteaza chakra radacina si chakra inimii, marind atasamentul si aspiratia tandra. Impulsioneaza creativitatea si intuitia. Deblocheaza chakra celui de-al treilea ochi, stimuleaza epifiza si spulbera iluziile. Utila pentru vindecarea vietilor anterioare, conducând la esenta problemei, apoi eliminând-o. Atenueaza depresia si alunga ideile obsesive. Vindeca sensibilitatea la poluanti, trateaza boala Alzheimer, epilepsia si SOC.

 

 

Turmalina rosie (rubelit) dezvolta capacitatea de a întelege dragostea, favorizeaza tactul si flexibilitatea, sociabilitatea si extrovertirea, echilibrând excesul de agresivitate sau pasivitate. Vindeca si încarca cu energie chakra sacrala si intensifica creativitatea pe toate planurile. Ofera vigoare si rezistenta. Confera vitalitate corpului fizic si îl detoxifica. îngrijeste inima, sistemul digestiv, vasele sanguine si sistemul reproducator. Stimuleaza circulatia sângelui, functionarea splinei si a ficatului, reface peretii venelor. Utila pentru spasmele musculare si raceli.

 

 

 

Turmalina pepene verde (roz cu verde) este „superactivatorul” chakrei inimii, pe care o leaga de eul superior. Ofera dragoste, tandrete si prietenie. Inspira rabdare si învata tactul si diplomatia. Atenuând depresia si frica, favorizeaza siguranta interioara. Permite întelegerea situatiilor si exprimarea clara a intentiilor. Trateaza dezechilibrul emotional, vindeca vechile dureri. Benefica în relatii, faciliteaza descoperirea bucuriei în orice situatie. Alunga opozitia la ideea de a redeveni întreg. Sustine regenerarea nervilor, în special în caz de paralizie sau de scleroza în placi. Trateaza stresul.

 

 

 

 

Turmalina galbena stimuleaza plexul solar si mareste puterea personala. Deschide calea spirituala, este benefica în activitatile intelectuale si în afaceri. Trateaza stomacul, ficatul, splina, rinichii si vezica biliara.


 

 

PIETRE COMBINATE


Turmalina neagra cu mica întoarce blestemele la sursa, dându-i o lectie celui care le-a proferat. Aceasta combinatie este foarte eficace pentru a neutraliza ceata electromagnetica.

 

 

 

 

 

O bara de turmalina neagra în cuart este excelenta pentru neutralizarea atacului psihic  sau fizic, fortificând persoana vizata si ameliorând buna sa dispozitie. Poate fi utilizata pentru protectia împotriva atacurilor teroriste sau pentru a le neutraliza efectele. Depaseste dualitatile si integreaza umbra în întregul personalitatii.

 

 

 

 

 

Turmalina cu lepidolit pe roca-mama favorizeaza renuntarea la orice tip de dependenta, întelegerea motivelor acestora si admiterea existentei respingerii. Sustine viata fara falsul ajutor al substantelor sau al comportamentelor care provoaca dependenta, va învata sa înlocuiti dependenta cu dragostea si protectia energiilor universale si cu potentialul de autovindecare.